První ročník Vinařského plesu v Mikulově
Hotel Volarik uspořádal v sobotu v Mikulově první ročník Vinařského plesu. Na návštěvníky čekalo menu inspirované rokem ve vinohradu, jarem, létem, podzimem i zimou, mistrovství Mikulova v tahání koštýřem i bohatá tombola, jejíž výtěžek byl věnovaný lokální neziskové organizaci.
Tématické menu i půlnoční raut
„Ples byl ve srovnání s jinými akcemi v regionu výjimečný tím, že jsme ho pojali více zážitkově a spojili s pomocí druhým,“ řekl Mike Volařík ze společnosti Volarik Capital. „Kromě výjimečného tématického menu jsme připravovali i půlnoční tématický raut, oba měli velký úspěch,“ dodal.
V hlavní roli víno
Samozřejmě se ochutnávalo víno tradičních i méně tradičních odrůd i delikatesy, při jejichž přípravě hrálo víno a vinohrad hlavní roli. “Nejvíce hosté ocenili smažené listy vinné révy a cibuli pečenou na matolině s tymiánem, z vín to byla především suchá a výrazná bílá vína,“ řekla ředitelka hotelu Beáta Bakalárová.
Mistrovství v tahání koštýřem za 4,3 sekundy
Pestrý program s cimbálovou muzikou a kapelou Partyleaders doplnilo mistrovství Mikulova v tahání koštýřem. K této populární disciplíně je potřeba silných plic, a že mikulovští si věří a tahat koštýřem umí, ukázala účast zhruba 12 účastníků.
„Zvítězil Kamil Suchánek z Brna, který 1,5 litru vína v koštýři natahal za 4,3 sekundy. A to je opravdu výborný výkon,“ řekl majitel hotelu Mike Volařík, který měl druhý nejlepší čas 5,6 sekundy. Natáhnout až 4 litry vína se nepodařilo nikomu.
Výtěžek z tomboly 10280 korun byl věnován dennímu stacionáři Biliculum v Mikulově.
Foto: David Juráček