Výstava Tutanchamon v Brně

Výstava Tutanchamon a jeho hrobka začala včera v Brně

Unikátní výstava TUTANCHAMON – JEHO HROBKA A POKLADY byla slavnostně zahájena na Výstavišti v Brně v pavilonu C za přítomnosti světově proslulého odborníka na starověký Egypt Dr. Zahi Hawasse. Slavnostní zahájení moderovala Lucie Borhyová spolu s Reyem Korantengem.

Výstavu zahájila mezzosopranistka Andrea Kalivodová, sólistka opery Národního divadla, áriemi G. Bizzeta z Carmen. Celým slavnostním zahájením hosty provedla populární moderátorská dvojice Lucie Borhyová a Rey Koranteng.

Zahájení výstavy Tutanchamon

Výstava Tutanchamon v BrněK hostům promluvil generální ředitel a producent pořadatelské agentury JVS GROUP Viliam Ďuriš. Slova se ujal také jeden ze samotných tvůrců výstavy ze společnosti Semmel, německý egyptolog a kurátor výstavy Dr. Wolfgang Wettengel.

Dále vystoupil vzácný host z Egypta, odborník na starověký Egypt a odborný garant výstavy Dr. Zahi Hawass, který navíc ve večerních hodinách přidal pro návštěvníky i odbornou přednášku na téma Tutanchamon. A za Výstaviště Brno vystoupil jeho generální ředitel Tomáš Moravec.

Záštitu nad výstavou převzala primátorka statutárního města Brno – JUDr. Markéta Vaňková.

Společnosti JVS GROUP se podařilo získat velkolepou expozici TUTANCHAMON – JEHO HROBKA POKLADY právě v roce, kdy objev Tutanchamonovy hrobky slaví 100 let.

Vše jako před sto lety

Výstava Tutanchamon v BrněPrvní část výstavy je koncipována tak, jak hrobku před 100 lety Howard Carter postupně objevoval. Je zde přesně rekonstruována původní nálezová situace v momentě otevření hrobky. Toto uspořádání je zcela jedinečné, protože žádné muzeum světa nevlastní celou kolekci faraonova pokladu. Na výstavě Tutanchamon – jeho hrobka a poklady je to možné, protože na ní jsou vystaveny dokonalé repliky, které vznikly pod dohledem mezinárodně uznávaných odborníků v řemeslnických a umělecký dílnách přímo v Egyptě.

Na výstavě je přes 1000 exponátů, které návštěvníky přenesou o více jak 3000 let zpět v čase – do doby egyptských faraonů.

P-I-R-@-T ™ - První Internetový Reklamní @genT. V reklamě pracuji už přes 17 let v různých velkých i menších firmách, články jsem psal komerční pro iDNES i netradiční pro brněnský tisk. Poslední dobou, pár let, již jen on-line. Jsem reklamní a marketingový poradce. Dělám weby, které jsou vidět. Dělám SEO, které pomáhá. [ View all posts ]

Jdi na vrch