Běh pro zdraví

Brněnský Hospic svaté Alžběty podpořilo přes 350 běžců

Zajímavá trasa, pohodová atmosféra a touha podpořit dobrou věc přilákala v sobotu dopoledne do areálu brněnského Hospice svaté Alžběty v Brně 354 závodníků a desítky fanoušků na první charitativní Běh pro hospic.

Hospic oslavil 20. narozeniny

Díky vysoké účasti hospic, který o víkendu oslavil 20. narozeniny od svého založení, získal téměř 190 000 korun. „Tak velkou účast jsme ani nečekali. Je to pro nás velmi povzbudivé. Kromě peněz pro hospic a naše pacienty můžeme díky podobným akcím také zviditelnit hospicovou péči, což může pomoci dalším rodinám, které potřebují péči pro své blízké,“ řekl ředitel hospicu Karel Kosina.

Výtěžek 120 tisíc korun

Výtěžek z charitativního běhu poslouží na rekonstrukci nejstarších oddělení hospice. „Zájemců o naši službu stále přibývá. Je to důsledek toho, že se lidé dožívají vyššího věku. Chceme nabídnout pomoc co nejvíce lidem a peníze z této akce nám to opět trochu usnadní,“ poděkoval všem zúčastněným Kosina.

Nejmladší účastník byl v kočárku

Běhu se zúčastnili závodníci všech věkových kategorií. Nejmladší dvouletý závodník absolvoval šesti kilometrovou trať vedoucí Kamennou čtvrtí okolo řeky Svratky v kočárku.

Nejstarší běžkyni bylo 90 let

Nejstarší běžkyní byla devadesátiletá Milada Váňová, která se skvěle poprala s kopcovitým terénem trasy. „Trošku jsem cítila levou nohu, ale chtěla jsem závod za každou cenu dokončit a i svou účastí hospic podpořit. Závod jsem si moc užila,“ popsala nejstarší závodnice své dojmy po závodě.

Běželo se 6 nebo 12 kilometrů

Závodníci si mohli zvolit mezi šesti a dvanáctikilometrovou trasou. Jelikož se jednalo o charitativní běh, nebylo hlavním cílem umístění ale zážitek ze závodu. „Z toho důvodu jsme nevyhlašovali vítěze, odměny od sponzorů jsme rozdali vítězům, kteří vzešli z tomboly,“ dodala organizátorka běhu a fundraiser hospice Šárka Marčíková.

První letošní akce hospice

Charitativní běh byl první letošní akcí hospice, kterou zařízení oslavilo své dvacáté narozeniny. Hospic sv. Alžběty je prvním paliativním zařízením v Brně a patří mezi průkopníky v paliativní péči v České republice. Poskytuje služby těm, jež potřebují pomoci s péčí o nevyléčitelně nemocné členy rodiny.

Zprávy redaktorů [ View all posts ]

Jdi na vrch