Polygon Brno

Automotodrom rozšířili o areál školy smyku

Brno – Zdokonalit se v řízení svého auta nebo si odmazat trestné body za dopravní přestupky umožňuje nové tréninkové centrum školy smyku – vícefunkční Polygon.

Tený otevřeli jihomoravský hejtman a brněnský primátor v areálu závodního Automotodromu Masarykova okruhu v Brně.

Polygon BrnoŠkola smyku, tvoří základ nabídky kurzů Polygonu Brno. „Chceme, aby si každý zde mohl vyzkoušet a naučit, jak se dá havárií z velké části předejít,“ vysvětlila jednatelka společnosti Autopolygon Ivana Ulmanová.

Škola bezpečné jízdy

Termíny pro školu bezpečné jízdy jsou zájemcům k dispozici. „Celodenní kurz je postaven tak, aby účastníka silničního provozu naučil správným řidičským návykům při běžné jízdě. A zároveň ho připravil na krizové situace, se kterými se častěji na podzim a v zimě mohou řidiči setkat častěji. Především pomocí nácviku krizového brzdění a zvládnutí nedotáčivého i přetáčivého smyku,“ představil náplň kurzu Norbert Mikulec, hlavní instruktor společnosti SuperDRIVE, která na polygonu tréninky uskutečňuje.

Tréninky pro maminky

Spustila i půldenní tréninky pro maminky. Zaměřujeme se v nich na specifika jízdy s malými dětmi. Rodiče se naučí, jak správně zacházet s dětskou autosedačkou a seznámí se s legislativou. Na jaře službu rozšíří  žádaný kurz pro odpočet trestných bodů nasbíraných za dopravní přestupky.

Školení řidičů nákladních vozů

Polygon BrnoTréninkové centrum splňuje svými parametry podmínky pro školení řidičů nákladních vozů, čehož využijí jednotky integrovaného záchranného systému (šoféři hasičských a policejních vozů a sanitek). Areál slouží i k výuce bezpečné jízdy na motocyklu.

Toto nejmodernější tréninkové centrum v Evropě má tři výukové moduly s kluznými plochami, aquaplaningovým bazénem nebo tržnými deskami pro simulaci smyku. Jeho součástí je okruhová dráha o délce 1250 metrů.

Polygon Brno Polygon Brno

(bw)

Jdi na vrch