Olympijský festival v Brně

V Olympijském parku jsou denně tisíce lidí

V obležení zájemců byl o víkendu Olympijský park na brněnském výstaviště pod kopulí kruhového pavlonu Z a v jeho okolí. Denně o až 12 000 většinou nadšených návštěvníků se tam stará až do 25. února na směny přes tři a půl stovky dobrovolníků.

Příchozí sledují na velkoplošných obazovkách olympijské dění a boje v jihokorejském Pchjongčchangu.

Legendy českého sportu jsou nyní v Brně

Olympijské hry v BrněV Brně se setkávají s legendami českého sportu. Mnohé sporty přišli sami vyzkoušet – běžecký lyžařský okruh, školu snowboardingu, trenažéry.

K návštěvám se přihlašují stále další sportovní kluby a spousta škol a školek.

Pod kopulí „zetka“ lákají zájemce dvě ledové plochy pro bruslení veřejnosti i pro vystoupení krasobruslařů i hokejová utkání.

Curling na Výstavišti

Brno curlingA hned vedle poutajínejvětší pozornost dvě curlingová hřiště. Na nich zájemci s údivem zjišťují, že metat kameny po ledě na cíl vůbec není „hračka tak leda pro důchodce“, ale pořádná dřina s filipikou.

Lehké sporty pro návštěvníky

Kdo už má fyzické námahy dost, může si zasportovat na ochozech pavilonu Z u stolů s ping-pongem, zastřílet si z elektronických zbraní, vylézt na lezeckou stěnu či zahrát si šachy.

Raškův vlak z Prahy

Olympijské hry v BrněV neděli přijel až do arálu brněnského výstaviště a ulicemi města zvlášní „Raškův vlak“ se zájemci z Prahy a okolí. Podobné aktivity se odehrávají též v Ostravě.

Olympijské hry v Brně Olympijské hry v Brně

Jdi na vrch