Fialové brambory – barevný výstřelek plný vitamínů

Máme pro vás ideální potravinu, která oživí vaše tradiční recepty. A nejedná se jen o módní výstřelek, protože má i řadu zdravotních benefitů. Ochutnejte fialové brambory!

Co stojí za jejich neobvyklou barvou?

Původem jsou z horských oblastí And na pomezí Peru a Bolívie. Za jejich netradiční barvou není žádná
chemie, ale antokyany, tedy přírodní barviva. Samotná odrůda Blue Star vyniká mramorovým
vzorem ve tvaru hvězdy a krásnou světle fialovou barvou dužiny po uvaření. Jedná se o
varný typ B, dužina je po uvaření pevná a nerozvaří se, po smažení a pečení naopak
křupavá navenek a jemná uvnitř, vhodná např. pro výrobu lupínků nebo jako příloha
v podobě pečených brambor, bramborové kaše nebo jako barevný doplněk bramborového
salátu a bramborových knedlíků.

5x více vitamínů než běžné brambory

Brambory nejsou zajímavé pouze na pohled, ale také z hlediska nutričního složení. Obsahují
přibližně 5x více vitamínů, karotenů, zinku, a antioxidantů než běžné brambory. Mají pozitivní
vliv na zrak, cirkulaci krve a také srdečně- cévní onemocnění. Brambory jsou od českého
pěstitele společnosti Brop.

Zprávy redaktorů [ View all posts ]

Jdi na vrch
%d blogerům se to líbí: