Španělský den Brno

Španělský velvyslanec zavítal na ZŠ Pastviny v Brně Komíně

Dne 20. 3. 2018 se na ZŠ a MŠ Brno, Pastviny 70, p. o. v Brně konal „Španělský den“. Akce byla realizována pod záštitou španělského velvyslanectví České republiky, kromě dalších hostů se osobně zúčastnil i velvyslanec Španělska v ČR J. E. Pedro Calvo – Sotelo Ibáňez – Martín.

Zapojilo se 25 základních škol z ČR, dvě z Brna

Škola se tímto zapojila do již 3. ročníku projektu Asociace školních jídelen „Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách“ pod vedením výkonného ředitele Karla Jahody. Do tohoto projektu se zapojilo 25 základních škol z ČR, dvě z Brna.

Jedinečný projekt – ZŠ, SŠ, VŠ

Španělský den v BrněCílem této akce je ukázat dětem prvky mezinárodní kuchyně – zdravé, pestré, chutné a seznámit je se španělskými reáliemi.

Jedinečnost tohoto projektu tkví i ve vzájemné spolupráci jednotlivých vzdělávacích stupňů – základní, střední a vysoké školy (ZŠ a MŠ Brno, Pastviny 70, p. o.; Klasické a španělské gymnázium Brno – Bystrc; Pedagogická a Filozofická fakulta Masarykovy univerzity).

Španělský den

V programu „Španělského dne“ na ZŠ a MŠ Brno Pastviny byla různá dětská taneční a pěvecká vystoupení, žákovské workshopy a především tematická integrovaná výuka.

Španělský den v BrněCelý den vyvrcholil obědem se španělským menu, pod taktovkou hlavní kuchařky paní Aleny Černé.

Podávalo se andaluské gazpacho, valencijská paella a jako dezert pomeranč s olivovým olejem a medem, na kterém si děti pochutnaly asi nejvíce.

Akci také podpořili:

Španělský den v BrněFestival iberoamerické kultury Ibérica, flamengový kytarista Dario Piga, brněnská taneční škola Bailadora, jazyková škola Brno – španělština Rodriga Valenzuely, Národní divadlo Brno – zapůjčení kostýmů z opery Carmen, Květinářství Florissant s.r.o,  Pekařství U Hýsků Brno.

Na přípravách a realizaci „Španělského dne“ se podíleli děti a učitelé z 1. i 2. stupně, včetně školní družiny. Den ve znamení Španělska zhodnotil sám velvyslanec J. E. Pedro Calvo – SoteloIbáňez – Martín slovy: „Takové vřelé přijetí a přivítání, jaké připravili žáci a učitelé této školy,  otvírá srdce a je to něco, co nás spojuje, jak Čechy, tak Španěly.

Zprávy redaktorů [ View all posts ]

Jdi na vrch