Raška

Raška Expresem k branám Olympijského festivalu

S Mazochem, Dostálem i Frydrychem. Chcete-li zažít netradiční jízdu až do dějiště Olympijského festivalu v Brně, využijte příležitost svézt se Raška Expresem.

Výjimečná událost se koná 11. února a připomíná 50 let ode dne, kdy skokan na lyžích Jiří Raška získal pro Československo historicky první zlatou medaili ze zimních olympijských her.

Olympijské hvězdy v Raška Expresu

Pasažéry speciálního Raška Expresu budou mimo jiné vnuk Jiřího Rašky Jan Mazoch s rodinou, trojnásobný olympijský medailista v kanoistice Josef Dostál, bronzový oštěpař z MS 2017 Petr Frydrych či skokan na lyžích Dalibor Motejlek, vůbec první gratulant Rašky k olympijskému zlatu v Grenoble.

Pohádka o Raškovi

Cestující se mohou těšit na osobní setkání s olympioniky, besedu i autogramiádu. Během cesty se uskuteční několik soutěží a kvízů pro dospělé i děti, hlavní výhrou bude čepice z olympijské kolekce Raškovka. Ve speciálním vlaku zazní exkluzivní ukázky z nové verze Pohádky o Raškovi z dílny Českého rozhlasu načtenou Oldřichem Kaiserem. Celou olympijskou jízdu bude moderovat youtuber Tomáš Touha.

Kolik stojí jízdenka?

Jízdenku na vlak si může pořídit kdokoliv – kapacita vlaku je však omezená, do prodeje jde momentálně 90 vstupenek. Cestujícím poslouží zakoupená jízdenka, jejíž cena je nastavena na 690 Kč, zároveň jako volná vstupenka na festival. Každý navíc dostane kupón na pivo od Plzeňského prazdroje, který bude mít v areálu několik stánků.

Netradiční jízda až na výstaviště

Vlak vyjíždí v neděli 11. února v 8.30 hodin ze stanice Praha hlavní nádraží a jede přímo do Brna, nikde po cestě už nestaví. V jihomoravské metropoli na něj bude připojena vlečka a ta celou soupravu dopraví až před brány Pavilonu Z, do centra Olympijského festivalu. Jízdenka platí i na cestu zpět ve stejný den – z Brna vyjede vlak směr Praha v 17.30 hodin.

Jízdenky na Raška Expres si můžete zakoupit na www.olympijskyfestival.cz.

(vž)

Jdi na vrch