Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck

Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck

Stuhleck je hora v rakouské spolkové zemi Štýrsko, 6 km od města Mürzzuschlag mezi obcemi Spital am Semmering a Rettenegg. Celý skiareál Semmering-Stuhleck se nachází ve výšce 777 m – 1774 m a je častým cílem Moravanů a také Slováků.

Ve všední den na rakouský Stuhleck

Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-StuhleckDvě a půl hodiny jízdy kolem 200 km z Brna je krásná dojezdová vzdálenost pro jednodenní lyžování. V pátek 16.února bylo jasno, sluníčko a fronty na sedačku žádné.

Přestože na parkovišti stály dvě desítky autobusů z moravských a slovenských měst a obcí – na čekání se to neprojevilo.

Skvělá svačinka po sportovním výkonuLyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck

Restaurace a horské chaty na svahu nabízely klasiku: hranolky s kečupem a klobásu se sýrem či zapečené brambory s kysaným zelím.

Součástí venkovního posezení byly i lehátka – každé se 2 dekami, aby si unavení lyžaři mohli v polední pauze odpočinout či dokonce si dát „šlofíka“.

  Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck Lyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-StuhleckLyžování v Rakousku ve skiareálu Semmering-Stuhleck

Jdi na vrch