Bazén za Lužánkami

10 000 plavců v 10 bazénech bude plavat 24 hodin

Zástupci moravské metropole navrhují v rámci akce Brněnské dny pro zdraví vytvořit štafetu, která dokáže uplavat vzdálenost mezi Evropou a Amerikou. Vzdálenost z irského Dooagh do kanadského St. Lewis je 2990 kilometrů.

Kometa Brno

Bazén ZŠ Pastviny„Při oslavách 780 let od první písemné zmínky o Bohunicích  se tým plavecké Komety Brno rozhodl, že v bazénu ZŠ v Arménské ulici přeplave štafetově kanál La Manche. Když jsem viděl, s jakým nadšením plavaly děti i veřejnost, napadlo mě uspořádat štafetovou plavbu delší – a to takzvaně z Evropy do Ameriky,“ uvedl starosta městské části Brno-Bohunice a předseda představenstva společnosti Starez-Sport Antonín Crha.

„Do projektu zapojíme veřejnost s plavbou ve všech devíti školních bazénech, ve sportovištích městské společnosti Starez-Sport i v dalších privátních bazénech. Věřím, že to bude úspěšná akce i na zápis do Guinessovy knihy rekordů,“ dodal.

Přeplaveme Atlantik

Akce by měla být součástí Brněnských dnů pro zdraví, každoročního festivalu podporujícího zdravý životní styl a péči o vlastní tělo. „Plavat se může o víkendu mezi 21. a 23. září. V loňském roce jsme v rámci této akce nabídli veřejnosti noční plavání, proč letos nepřeplavat Atlantik? Vidím v tom skvělou příležitost, jak zvýšit u veřejnosti povědomí o prospěšnosti tohoto sportu,“ řekl 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Veřejnost poplave v deseti bazénech

„Pokud by se nám povedlo zapojit do akce deset bazénů po čtyřech dráhách, mohla by být čistá délka plavání bez prostojů zhruba 24 hodin. S velkou rezervou lze odhadnout, že kanadských hranic by mohli plavci dosáhnout za dva dny. Zapojit bychom chtěli více než deset tisíc plavců a některé bazény můžeme mít otevřené celou noc,“ řekla radní města pro sport Jaroslav Suchý.

Zapojení veřejnosti

Starez Sport logo„Tuto akci chápu jako rekreační aktivitu. Nejde o rychlost, ale o zapojení veřejnosti. Bude to velká propagace rekreačního plavání a věřím, že i města Brna,“ řekl Suchý.

Akce bude nízkonákladová

Náklady na tuto akci nebudou velké, protože se do nich zapojí především sportoviště ve správě městské společnosti Starez-sport. Finanční prostředky tím budou potřeba především na propagaci plavecké akce.

(red)

P-I-R-@-T ™ - První Internetový Reklamní @genT. V reklamě pracuji už přes 17 let v různých velkých i menších firmách, články jsem psal komerční pro iDNES i netradiční pro brněnský tisk. Poslední dobou, pár let, již jen on-line. Jsem reklamní a marketingový poradce. Dělám weby, které jsou vidět. Dělám SEO, které pomáhá. [ View all posts ]

Jdi na vrch